|

There was an error in this gadget

19 February 2011

DOTA & PES Tournament Meriah di Mahallah Uthman


Kehangatan fenomena DoTA ( Defend Of The Ancient ) dan PES ( Pro Evolution Soccer ) dalam kalangan pelajar IPT telah lama dirasai sejak di matrikulasi lagi. Dahulunya program-program kejohanan DoTA dan PES ini selalu dianjurkan oleh kuliah ICT tetapi kali ini kemeriahannya dirasai di Mahallah Uthman sendiri.


Persediaan untuk kejohanan ini telah bermula sejak malam tadi dimana beberapa orang komiti telah mula memasang LAN Connection di cafe Mahallah Uthman. Pertandingan bermula jam 11 pagi tadi dengan 21 buah komputer telah siap sedia untuk digunakan semasa pertandingan DOTA. Bagi pertandingan PES pula, sebanyak 2 buah komputer digunakan dengan pemain akan bermain secara liga.



Hadiah bagi pemenang DoTA tempat pertama, wang tunai RM 250. Manakala tempat kedua bakal memenangai RM 150 diikuti RM 90 bagi tempat ketiga. Pemenang PES pula bakal memenangi RM 50 sebagai hadiah utama. Perlawanan sekarang masih lagi sedang berlangsung dan akan bersambung pada esok hari, Ahad 20 Febuari 2011.


Mungkin ini persediaan bagi LAN Arena peringkat antarabangsa ? =)

4 comments:

tahniah sebab buat byk pgram,, tpi,,, adakah lebih baek settlekan masalah dulu,,,, isu saman yg tidak mengira keperimanusiaan,xde duit ke mahalah,,, jgn sedap saman jer,,, alert lah,,,,, mase usc banggakan dahagakan sgt atlet uthman,tpi management teruk,,, kite org student,,, mane ade duit,,, jgn bagi alasan x munasabah,,,, isu keselamatan motor,,,,xpenah amek taw,,,masalh parking jauh,,,, keselamatan x terjamin,,, isu blok e,,, parking xde,tpi saman byk,,, gile saman ke ape,,,,

To Anonymous : Kawasan larangan parking di Blok E dibesarkan berikutan aduan warga OKU yang tidak dapat keluar kerana laluan OKU dihadang oleh kenderaan.Alternatif lain kawasan parking ialah garaj berhadapan blok PG. Berkenaan isu keselamatan motor,akan dibincangkan dan dibawa naik hal ini. Terima kasih atas komen dan teruskan memberi pandangan untuk penambahbaikan komuniti Uthman.

inilah ragam manusia..serba x kena..tu x kena.ni x kena..bila da buat program..ada lak komplen..bila x wat program..bising plak..aku ok je ngan apa dorg buat..mungkin pada pandangan ko nmpk pihak dorg x buat keje..commonla..apa kata ko naek opis..slow talk ngan management..aku rasa dak2 mrc tu da tlg sampaikan kot..aku pun join tonemen dota tu..bagus apa..apa plak membazir duit..buat duit lg ada la..common la bro..think b4 talk.. nubshit la u!!!

lagi satu..yang saman tu pak gad la cibai..ko buta ke apa..x pun ko jenis x reti bangun pagi..x smayang apa..kapir laknat sial

Mahallah Uthman Ibn Affan FanPage